Egy őszi délután Tihanyban

Egy őszi délután Tihanyban

2017.10.29. Aktuális, Egyéb

Tihanyra bizony kevés egy délután. A partszakaszok, maga a település, és a félsziget túraútvonalainak bejárására egy egész hétvégét kell szánnunk. Rohanó világunkban azonban néha “instant” megoldásokra kényszerülünk. Rövid kirándulásunkat a Kiserdő-tetőn kezdtük, ahonnan szép kilátás nyílik a délutáni napfényben fürdő Külső-tóra. Ezt követően azonban a Belső-tó  felé haladtunk, amit rövid gyaloglás után el is értünk. A hely flóráját, faunáját pár képben megörökítettük, miközben gyönyörködtünk a táj fölé magasodó Apátság tornyaiban.

Majd végig sétáltunk az egyik Apátság felé vezető kis utcán,  az Apátságot azonban csak röviden érintettük, oldalából letekintettünk a végtelennek tűnő Balatonra.

Visszasétáltunk a Kiserdő-tető melletti parkolóban hagyott autónkhoz, mert úgy gondoltuk üldögélünk, nézelődünk egy kicsit tihany-gödrösi parton, és sétálunk a hajóállomáson és környékén. Szép napsütéses időben, még fantasztikusabbak voltak az ősz színei.

A kompkikötőt sem szabad kihagyni, ha Tihanyban járunk. Pár pihenő csónak mellett elhaladva értünk a révhez. Ha a felhőzettel szerencsénk van, pazar naplementét láthatunk. De naplemente tekintetében érdemes mérlegelnünk, mert a sajkodi részen és csodálatos.

Ugye nem csak nyáron érdemes ellátogatni a Balatonhoz? 🙂

 


Blog


Mosoly útja

Gyakran kérdezik az édesanyák, hogy mit hozzanak a fotózásra….mindent ami a csöppségeket felvidítja. Mondókát, verseket, dalokat amivel […]

Tovább olvasom


Rád bizom

Ahogy a portré fotózásoknál mindig rákérdezek a helyszínre, hogy hol, milyen környzetben szeretnéd a fotózást, a boudoir […]

Tovább olvasom


Kevéske hóból próbáltunk hangulatot varázsolni.

Az elmúlt évekhez hasonlóan, idén is ritka vendég volt ezidáig a hó hazánkban.  Egy kedves hang pedig […]

Tovább olvasom