Információk

Álatalános információk

Az oldalon szereplő árak a fodrász és a sminkes árárt nem tartalmazzák.  Kérésre tudok ajánlani kíváló szakembereket, de az a tapasztalatom, hogy többnyire mindenki ragaszkodik a jól bevált szolgáltatóihoz.

Miért 2-3 hét múlva kapom meg a képeket, és mit is jelent az utómunka? A képek utómunkán esnek át pl: válogatás, vágás, igazítás, ferdeség, színek, oda nem illő részletek eltüntetése. De teljes testszervíz, darázsderék, cici nagyobbítás, smink készítés stb. nincs! Ennek a műfajnak nem vagyok követője. Az objektív azt látja ami előtte van. Ha rossz napod volt, fáradt vagy és lehangolt, az kiül az arcodra is. Akkor a képen sem tudlak mosolygossá tenni.

Képek átadása

Esküvők esetén díszdobozban pendrive-on. Más fotózások alkalmával letölthető linken keresztül. (Nyers képet nem adok át.) Papír képek is megoldhatók, de egyszerűbb ha az átadott digitális fotókból te rendelsz annyit amennyit gondolsz, és azokból amelyek a legkedvesebbek. Én a 220foto.hu laborjával vagyok a legelégedettebb. Ha lenne még kérdésed a kapcsolati fül alatt találod az elérhetőségeimet.Újszülött fotózás

Mikor legyen az újszülött fotózás?

A legjobb időpont az első két hét, amikor a baba még igen mélyen alszik, és nem jelentek meg a bőrén az esetleges tejallergiás foltok. Azonban nálam  a lifestyle típusú újszölött fotózásra tudtok jelentkezni, ami lehetővé teszi, hogy akár a baba  10 napos kora után is fotózhatunk. Erről a fotózásról bővebben egy blogbejegyzésemben olvashattok:

Life style újszülött fotózás

Az újszülött fotózást már a szülés előtt egyeztetni szoktuk. Ezért arra szoktam kérni az anyukákat, hogy legyenek szívesek egyszer a 35-37. hét körül jelezzenek, és egyszer a kórházból, hogy kb. mikor érkeznek haza, és egyeztessünk időpontot.

Hol történik az újszülött fotózás?

Lehet a műteremben és a Ti otthonotokban is. A stúdiómban minden adott a tökéletes képekhez: világítás, hátterek, az összes kellék helyben van. Az újszülött ellátásához is adottak a körülmények: lehet külön helyiségben szoptatni, pelenkázni.

Hogyan kell előkészülni az újszülött fotózáshoz?

„Induló” friss gyomornak nagy galibát okozhatnak bizonyos ételek. Ha nem is tartunk szigorú böjtöt, annyit azért tegyünk meg a kicsiért, hogy a szoptatás ideje alatt, főleg az újszülött fotózás előtt egészséges ételeket eszünk. Ezzel mindenki jól jár! Hagyjuk el az aprómagvas gyümölcsöket (eper, málna, kiwi, szeder), paradicsomot a fotózás előtti napon! Sőt kerülendők még az alábbiak:

 • savas gyümölcsök és italok (vörös áfonya, ananász, grapefruit, narancs, citrom),
 • hagyma,
 • savanyúságok, ecetes ételek,
 • szénsavas italok,
 • alkoholos italok,
 • koffeines italok (kávé és fekete tea),
 • olajos magvak (mogyoró, dió, mandula),
 • fűszeres, csípős ételek (pl: chili) és
 • puffasztó ételek (spárga, brokkoli, K-betűsök: karfiol, kelbimbó, káposzta, hüvelyesek: bab, borsó)

Mennyi időt vesz igénybe az újszülött fotózás?

Ez újszülöttenként nagyon eltérő  A fotózás során számolni kell a szünetekkel is. Idő kell a pelenkázáshoz, etetéshez, altatáshoz is. Nagy átlagban ha a baba alszik,  és nem kell megszakítani a fotózást etetéssel, pelenkázással akkor másfél óra alatt végzünk.

Hogyan öltöztessük a csecsemőt?

A fotózás előtt ügyeljetek rá, hogy ne legyenek szorosak a ruhadarabjai, mert az nyomot hagyhat. Célszerű ilyenkor pólyába, vastag takaróba csavarni, így később nem kell az öltözéssel felébreszteni.  A fotokón előnyösebben mutatnak  az egyszínű, vagy szolidabb mintázatú ruhadarabok.

Amikre feltétlenül szükségünk lesz:

Az újszülött fotózáshoz szükséges textilpelenka, eldobható pelenkázó alátét, popsitörlő, takaró vagy pléd. Ha nem anyatejes a kicsid akkor a tápszert ne feledd otthon. Egy cumi is nagy segítség szokott lenni….

Szükség lesz még a türelemre! Ez az a kor, amikor még sokat és mélyen alszanak, így könnyű őket fotózni. De ahogy nekünk, nekik sem egyforma minden napjuk, és elképzelhető, hogy a baba altatása hosszabb időt vesz igénybe, ezért az egyetlen amit a szülőktől kérni szoktam, az a türelem.


 

Kismama fotózás

Miért jó a kismama fotózás?

A kismama fotók újraértelmezik a női szépség fogalmát. A kismama fotózás célja, hogy a várandós nő testének szépségeit megmutassa. Segítségével a kismama és párja jobban átérezheti a babavárás időszakának csodáját és izgalmait. Rövid időszak ez az életedben, bár bizonyára közben hosszúnak ítéled a várakozás hónapjait. Évekkel később gyermekedet már az öledben tartva mesélhetsz neki ezekről a várakozással teli hónapokról

Mikor legyen a kismama fotózás?

A kismama fotózásra a legjobb a hetedik vagy nyolcadik hónap. Ekkor már elég nagy a pocak, jól fog mutatni a képeken. A kismamák általában ilyenkor vannak a legjobb formában. Az utolsó hónapban fellépő vizesedés és esetleges újabb plusz kilók már megnehezítik a mozgásodat, a hormonális bőrelváltozások zavarhatnak.

Hogyan célszerű öltözködni?

Egyszerűen és kényelmesen! Kerüld a nagy mintás ruhákat, válassz olyan felsőrészt, ami kiemeli a pocakot. Fontos, hogy ülni és állni is kényelmesen tudj. A kismama fotózás során gyakran készítek fehérneműs képeket, ezért ha neked is van hozzá kedved, hozz magaddal egy szettet, továbbá azt a ruhát is amiben szeretnéd, hogy megörökítésre kerüljön várandósságod. Ezen kívül rendelkezésedre állnak a  stúdióban készleten lévő ruhák.

Hol lesz a kismama fotózás?

Lehet műteremben, vagy szabadtéren neked melyik tetszik Ez ízlés dolga, mind a kettő megoldható.

Retusált képeket adok át!

A kismama fotózás utolsó (és talán a legfontosabb) lépései közé tartozik a retusálás. A babavárás időszaka nagyon igénybe veszi a testet, ez a bőrön is nyomot hagy. A kismama fotózás lényege a várandós test szépségeinek megmutatása: nem megengedhető meg, hogy bőrhibák vonják el a figyelmet erről! Ezért a kismama fotózás elengedhetetlen része a digitális utómunka, mellyel az apró hibák kijavíthatóak. Fontos, hogy a képek retusálás után is természetesek maradjanak.

Hogyan készülj a kismama fotózásra?

Hasonlóan a portré fotózáshoz: Ne ilyenkor próbálj ki új szépségápolási termékeket, mert nem várt eredményük lehet. Légy lehetőleg pihent, ápolt, legyen szép a hajad, sminked. Figyelj a kéz és a lábfej ápoltságára is, hiszen ezek is látszani fognak a képeken!


 

Baba fotózás

Mikor legyen a családi fotózás?

Lehet alkalomhoz kötni, de nem muszáj  Nincsen kötött időpont, mert a babák mindig tündériek, még akkor is, ha krokodilkönnyeket ejtenek… De mégis van néhány mérföldkő a babák életében, amit érdemes megörökíteni:

 • – újszülöttkor (10 napos korig) Erről bővebben olvashatsz, ha a lap tetejére görgetsz.
 • – 6-8 hónapos kor: célszerű megvárni, amíg a kicsi már önállóan ülni tud, ekkortól készíthetőek igazán vidám, játékos, mozgalmas képek.
 • – 1 éves kor: legfontosabb mérföldkő a baba és a szülő életében egyaránt

Hol legyen a babafotózás?

Lehet szabadtéren, műteremben is.  A műteremben rendelkezésre állnak a baba nemének megfelelő kiegészítők, tárgyak, dekorációs elemek,  kellékek.

Mire lesz szükség a babafotózáshoz?

A babafotózás alatt folyamatosan szórakoztatni kell a kis modellt. A műteremben szoktunk zenélni és buborékot Hozd el a kedvenc játékait, és rejts el néhány újdonságot is, Legyen kéznél minden, ami a pelenkázáshoz kell, és ne feledkezz meg az enni- innivalóról sem! .

Milyen ruhákba öltözzön a baba?

A ruha színét, akár már a fotózás előtt egyeztethetjük telefonon, hogy összhangot teremtsünk a díszlettel. Leginkább olyan ruhába öltöztesd, amiben szívesen látod őt. Fontos, hogy könnyen lehessen fel-le öltöztetni. Lehetőleg egyszerű színeket válassz, kerüld a nagy mintákat – ezek elvonják a figyelmet a lényegről, a kicsiről. Mindenképpen legyen a ruha kényelmes! A babafotózás során a mosolygó arcocskán, játékos kezeken van a hangsúly, nem szabad kis felnőttet csinálni a gyermekből.

Mi történik, ha a baba rosszkedvű?

Célszerű a babafotózást a kicsi pihentebb napszakára időzíteni, ez általában a délelőtt, így a legtöbb nyűg kikerülhető. Ha komolyabb a gond pl: fognövés, betegség, akkor Neked kell döntened: elhalasztod a babafotózást, és új időpontot beszélünk meg, vagy megpróbálkozunk a kevésbé mosolygós, esetleg sírós fényképekkel. Ha fotózáskor semmiképpen nem oldódik fel a gyermeked, és csak hullanak a nagy “korkodil” könnyek, az a legcélszerűbb, hogy egyeztetünk egy másik időpontot.


 

Portré, Glamour-Boudoir fotózás

A portréfotózással alanyunk stílusát, egyéniségét szeretnénk bemutatni. Ehhez szükséges, hogy figyeljünk rá, beszélgessünk vele, feloldjuk benne a gátlásokat, hogy természetesen viselkedjen. Mit is jelent maga a portré? A szó jelentése az ember egyéni ismertetőjegyekkel való ábrázolása. Nem csak szupermodelleket fotózok! A portré és glamour fotózás “mellékhatása” az önbizalom növelés, amire igazán nagy szükségük van a nőknek. Mindenkinek meg van a maga kisugárzása, a rá jellemző egyedi vonások, jegyek. Ezért a portré és a glamour fotó sem csak a szupermodellek kiváltsága.

Szabadtéri fotózás esetén is, de a műtermi fotózáskor még  fontosabb a megfelelő smink. Sokan nem tudnak azonosulni az erős sminkkel, pedig a képeken higgyétek el nem tűnik olyan erősnek, mint ahogy ti a tükör előtt látjátok. Kiemeli szemeket, ajkakat, az arcot élénkebbé teszi, nem beszélve a bőrhibák eltüntetéséről. Hasznos ezt avatott szakemberre bízni, aki csodákat tud művelni. Igaz ez a frizurára is, bár most az egyszerű, letisztult irányvonal a vezető itt is, de miért ne vághatnánk bele pont a fotózás apropóján valami másba, mint amit eddig viseltünk?

Ha kedvet kaptatok, akkor várlak benneteket 🙂


 

Esküvői fotózás

Minden esetben egyedi egyeztetést kíván, hiszen mindenki máshogy tervezi, szervezi életének nagy napját.

Blog


Miért éppen Irán?

  Miért éppen Irán?   Miért éppen Irán? Tették fel többen a kérdést mikor megtudták, hogy oda […]

Tovább olvasom


Mosoly útja

Gyakran kérdezik az édesanyák, hogy mit hozzanak a fotózásra….mindent ami a csöppségeket felvidítja. Mondókát, verseket, dalokat amivel […]

Tovább olvasom


Rád bizom

Ahogy a portré fotózásoknál mindig rákérdezek a helyszínre, hogy hol, milyen környzetben szeretnéd a fotózást, a boudoir […]

Tovább olvasom