Izland | Máté Bea Fotó
Máté Bea Fotó | Kismama fotózás, baba fotózás, gyermekfotók, portrék, esküvők, Veszprém

Izland egy misztikus, különleges erővel rendelkező szigetország, belső területei leginkább a Holdra hasonlítanak. Apollo asztronautákat is Izlandra küldték kiképzésre. Az ország közepe lakatlan, csak körben az Óceánparton vannak települések.

Izland az előnyére kovácsolta az országban zajló vulkanikus tevékenységeket, hiszen az izlandiak által felhasznált energia 85 %-a megújuló, aminek több mint a fele geotermikus, azaz a Föld belső hőjéből származó energia. A gejzírekből és meleg vizű forrásokból egyenesen meleg vizet tudnak szállítani a háztartásokba, így a víz felmelegítésére nincs szükség további energiára. De az elektromos áram is rendkívül olcsó Izlandon.

A geotermikus, vulkanikus tevékenységnek nem csak az olcsó energiát köszönheti az ország lakossága. Hiszen e két tevékenység alakította gyönyörűvé, izgalmassá Izland természetét. Néha „minimalista” sivár képek tárulnak elénk, míg máskor dübörgő vízesések, gejzírek, gőzölgő geotermikus mezők. Nem túlzás: a világ egyik legszebb országa. Szikrázóan tiszta levegőn, csodák várnak ránk:méltóságteljes hegyek, bugyogó források, jégmezők, gleccserek, bálnák, fókák Lundák. Magyarországnyi terület, ahol Magyarországnál harmincszor kevesebben laknak. Az ember a végtelennek tűnő természetben, az időnként mostoha idő ellenére is úgy érezheti: ez maga a szabadság.